21. srpna 2014

21.8.2014 Dino park

Myšlenka na výlet do Prahy k Jane existovala poměrně dlouho, ale jak už to bývá, k realizaci došlo až letos, kdy - jak jsem si uvědomila - je k tomu poslední příležitost. Příští léto už budu zapřažená v práci a dovolená bude vzácná. Tak jsme se sbalili a vyrazili. Pěkně vlakem, rovnou do Vysočan. Jak jsem předpokládala, Matýsek ve vlaku neusnul, ale musím uznat, že se teda až do večera držel statečně. Vyrazili jsme za dinosaury do Harfy - potěšilo mě, že se to dá v pohodě dojít pěšky a ani navigačně to nebylo nic složitého a do konce výletu pro nás byla Harfa důležitou základnou. :) Po první půlce dinoparku se Mišák zklamaně ozval, že je to hrozně malý. Naštěstí druhá půlka byla o dost zajímavější. Víc než samotné dinosaury děti pochopitelně zajímaly stánky se zmrzlinou, stojany s pamětními mincemi, "tunel času", archeologické pískoviště a turniket u východu - holt tak to s dětmi někdy chodí... Nakonec jsme dýl než v dinoparku pobyli na střeše Harfy poblíž (hustě obleželého) dětského hřiště - na chvíli za námi přijela i Marcela, povídaly jsme si u kafe a děti neuspořádaně pobíhaly kolem. Jenže se blížil večer a museli jsme domů. Kluci na návštěvě naprosto ukázkově snědli večeři a naprosto neukázkově usnuli o hodinu později, než obvykle - únava neúnava. A my jsme se s Jane posadily do kuchyně a (spolu s jihomoravským rulandským) jsme se bavily až do rána. Skoro. :)

6 komentářů:

  1. Já to obdivuju, jednak cestu, jednak odvahu sedět do noci - tu jsem s dítětem nějak pozbyla (ono ani předtím jí teda nebylo moc :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, taky jsem se toho dost obávala, ale nakonec to všechno proběhlo v pohodě a Mišák bere návštěvu Prahy jako jeden z vrcholných zážitků prázdnin... :)

      Vymazat
    2. To jsme Pražáci hrdí! :D

      Vymazat
  2. pěkné zakončení prázdnin

    OdpovědětVymazat
  3. Jistě měli chlapci pěkný zážitek, budou mít na co vzpomínat...b

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ráda, že se líbilo. Nám také.

    OdpovědětVymazat