22. srpna 2014

22.8.2014 Metro

A pražské povídání pokračuje...
Co bylo pro děti největším zážitkem z Prahy? Správně, metro. Rozhodně pro Mišáka, u Matýska by to bylo fifty fifty s tramvajema, ty si zamiloval (byť je teda označoval výrazem pro vlak hu huuuu). Ale popořadě... Ráno bylo (po tom rulandském a jen pár hodinách spánku) krušné, neboť děti nejenom že nedospaly včerejší spací deficit, ale naopak aktivně vstaly ještě dřív než obvykle. Matýsek už v šest ráno rejdil po pokoji s Kristýnčiným kočárkem pro panenky. Poslouchali vlaky a tramvaje, přece jen byl za okny větší šrumec než doma. Koukali na pražské popeláře, jak obratně couvají jen centimetry kolem všudypřítomných zaparkovaných aut. Tak jsme se dopracovali ke snídani, sbalili se, rozloučili se a vyrazili...
Vydali jsme se - překvapivě - zase do Harfy, neboť jsem se při domlouvání dalších srazů strategicky držela míst, kam trefím. Sraz s pet jsme domluvily na devátou, našly se a obsadili jsme právě otevřenou kavárnu/cukrárnu s dětským koutkem. Ale pak pet vytáhla dárky pro kluky - samé skvělé dinosauří, tak měli kluci o zábavu postaráno. Teda spíš Matýsek. Mišák se po chvíli začal věnovat svému oblíbenému hobby - společenské konverzaci se servírkami. :D Po kafi jsme se ještě stavili nahoru na střechu na (to včerejší) hřiště, aby se kluci trochu vyblbli, ale stejně z toho byl takový klasicky matkovsky chaotický pokec, ono se to s nima moc nedá... Každopádně nás pak pet vyprovodila až do metra, odkud jsme se už rozjely každá jinam. Ona domů, vyspat se po noční, a my do centra, objevovat krásy Prahy.
Svezli jsme se sice jen pár zastávek, ale specifické hlášení (Mišák to papouškoval celý den a určitě mu to chvíli zůstane :)), rychlé rozjezdy, podzemní zastávky, dlouhé eskalátory, to kluky fakt uchvátilo... Vynořili jsme se na Náměstí Republiky a jala jsem se jim ukazovat aspoň něco z pražských památek. Ovšem jak jsem zjistila, tak na to jsou ještě fakt malí, oba. Takže jsme udělali minimalistické kolečko Prašná brána - Staromák (ovšem orloj zrovna odbíjel, tak tam byl takový nával, že jsem si tam s kočárkem ani netroufla prodírat) - Václavák, ze kterého jsem byla totálně znavená (ty davy turistů unaví víc než vysokohorská tůra, obávám se) a rezignovala jsem. Velmi rádi jsme zapadli do McD ve Vodičkově (kterýžto znám ještě z dávných let, kdy jsme tam pořádali srazy našeho fóra k The Sims 2 :D) - najedli se a odpočinuli. Čekal nás ještě předodjezdový sraz s Phoe, který jsme nakonec trochu poupravili - dokonce ani Mišákovi už se nikam nechtělo (fakt ani na zmrzku :D), tak nás Phoe doprovodila na nádraží (ano, metrem, se dvěma přestupy :D), Mišákovi udělala nesmírnou radost v jednom nádražním butiku a chvíli s námi pobyla, než musela zase do práce. Nám to stejně za chvíli jelo. Čekala nás únavná cesta domů - vlakem, autobusem i pěšky, kterou ale i nesmírně unavenej Matýsek (co už druhý den nespal po obědě a ani v noci tomu zas tak moc nedal) přežil bez usnutí. Krátce ožili doma na zahradě, ale pak po večeři odpadli oba dva. Rozhodně ale přijeli plní zážitků, tak si celou akci Praha odvažuji hodnotit jako velmi úspěšnou. :)

Dodatečné díky:
- Janě - za skvělé ubytování i pohostinství - je paráda mít v Praze nocleh a nemuset na otočku domů. Bylo u vás moc fajn, doufám, že to ještě někdy zopakujem! (Mimochodem, tvá omáčka na špagety se stala slavnou, Mišák o ní mluvil ještě dva dny! :))
- Marcele - že jí to stálo za to se na nás přijet podívat. Taky doufám, že to nebylo naposled!
- pet - za skvělé dárky pro děti i (opakované) pozvání do HB - snad to vyjde.
- Phoe - (nejenom) za to, že Mišákovi splnila jeho toužebné přání a on po dvou dnech konečně přestal s kňouráním, že něco chce :D

6 komentářů:

  1. A to nám neprozradíš, po čem to tak toužil?? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne? :D :D :D
      Ok, tak jo, chtěl nějakej přívěšek na krk. A dostal robůtka. Nosí ho furt. :)

      Vymazat
    2. Jéé, to je ale hezký. Nenapadlo by mě, že po něčem takovým toužej i kluci :)

      Vymazat
    3. Ten můj právě jo, ten je hrozně na cingrlátka. Jak holka. :)

      Vymazat
  2. Maruško vůbec nemáš zač, mrzelo mě, že jste i nezůstali dýl, když už jste konečně přijeli :) Rádi vás znovu přivítáme. Špagety udělám klidně znovu :)

    OdpovědětVymazat