14. září 2014

14.9.2014 Nightlight

Matýsek začal vyvádět po nocích. Pravidelně. Mezi jedenáctou a půlnocí začne ze spaní kňourat, brečet a nakonec až srdceryvně řvát. Nedá se uklidnit, nepomáhá hlazení, mluvení, zpívání, nic. Nechce se nechat probudit, pořád má pevně zavřený oči a brečí. Když se uloží do postýlky, bučí ještě víc. Zase se nenechá nijak uklidnit. Nakonec většinou usíná s brekem, zásadně musí být nepřikrytý a jakékoliv mluvení ho jen víc navzteká.
Napadlo nás, jestli se mu nezdávají  špatné sny a nebojí se třeba tmy, tak jsme zavedli spaní s rozsvíceným glóbusem. Pomohlo to na večerní usínání, ale v těch jedenáct řve i tak. Včera mu to trvalo zas až do půl jedné, než pořádně hluboce usnul. No a aby se to nepletlo, tak kolem páté ráno (dneska 4:22 přesně) začne s brekem nanovo. Naštěstí většinou stačí zase rozsvítit světlo a ještě si lehne, ale popravdě, takovýto způsob spánku zdá se mi krajně nevhodným. Můžu jen doufat, že to je přechodné období...

3 komentáře:

  1. Kdyby jen člověk tušil, co to dítě trápí ...

    OdpovědětVymazat
  2. Noční děs. Mělo jedno moje dítě, když se přes den přetáhlo nebo mělo moc dojmů. Prý nezralá nervová soustava zpracovává den. S věkem odeznělo.

    OdpovědětVymazat