30. listopadu 2014

30.11.2014 Prague trip

Pár týdnů zpátky se zjevila myšlenka sejít se s plurk-holkama v Praze na kafi. Dokonce na Černým Mostě, což bylo pro mě naprosto ideální. A pak mě tak napadlo, že by mohlo být fajn vzít Mišáka sebou - po naší letní výpravě jsem mu slíbíla, že si někdy vyrazíme do Prahy i jen sami dva, bez Matýska, abychom si to trochu víc užili... Promyslela jsem program tak, aby ho bavil - hlavně jízda metrem a tramvají! - a doufala, že pak na kafi bude hodnej (idealista, vím :)). Z domu jsme vyrazili v devět ráno, dojeli na autobusák, chvíli si počkali na žlutej SA bus a svištěli jsme do Prahy. Pak z "Čerňáku" metrem rovnou do centra - mimochodem, jestli něco nesnáším, tak absenci sofistikovanějšího automatu na jízdenky, fakt jsem sebou neměla dost drobných (a taky miluju možnost SMS jízdenky, kterou odešlete, ale za celý den vám nedorazí žádná odpověď nedejbože potvrzení - to mám jako zaplatit 110,- za celodenní jízdenku a pak si pro jistotu koupit ještě jednu normální nebo jak? Gr!). Vystupovali jsme na Andělu a celou dobu jsem se modlila, aby tam nikde nechytali revizoři. Naštěstí nikde nikdo (přece jen, neděle), tak jsme úspěšně přesedli na tramvaj a nechali se přiblížit na Malostranské náměstí. Chtěla jsem totiž Mišákovi ukázat aspoň něco z Prahy - on sám si řekl, že chce vidět Hradčany, já mu zas chtěla ukázat Karlův most a Vltavu. Ona teda byla zima jako blázen, takže to na žádný velký procházkování nebylo, ale turistů bylo pochopitelně všude dost, zima nezima. Karlův most, Vltava, Hradčany, Staromák, Václavák a byli jsme zmrzlí i uchození tak akorát dost. Na Můstku jsme zase sedli na béčko a svištěli zase zpátky na ČM. Nebo spíš do CČM. Stihli jsme to tak akorát na sraz s holkama, dokonce jsme tam byli první. Ukořistili jsme stůl s křesílky a vyhlíželi ostatní. A někdy v tomhle okamžiku se z Mišáka, který byl do té doby nadšený cestovatel a pohodový parťák, stal zpruzelý drzý a neposlušný (pre)puberťák. Postupně jsme se sešly, co to šlo (=co nás Mišák nechal), jsme si povídaly, ale popravdě řečeno mi celý naše posezení Mišák opravdu dost otrávil. Nakonec jsme se radši zvedli dřív a pochopitelně jakmile jsme opustili společnost, byl Mišák zase v pohodě. Necelé dvě hodiny do odjezdu autobusu už jsme jen tak prozevlovali v CČM a v pět vyrazili zase k domovu. Během obou cest autobusem si Mišák skvěle užil starý MP3 přehrávač, co jsem nedávno při uklízení znovuobjevila - nahrála jsem mu tam všechny Hurvínky a pochechtával se celou cestu. A já mohla číst (nevídáno). Úplně domů jsme dorazili po sedmé, akorát na koupání. Vymrzlí a unavení, ale jinak víceméně spokojení. Rozhodně to bylo zajímavé dobrodružství... :)

P.S. A zapomněla jsem prolinkovat blog od Janiny se stejným kafem... :)

11 komentářů:

  1. A co jste večeřeli? :) jinak systém SMS jízdenek mě taky dost prudí, ale bohužel ho využívám, protože tady v té řiti není ani ten automat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Večeřeli jsme jakousi bagetu na tom SA nádraží, ušla :)
      A ty SMS jízdenky teda platí fakt až po obdržení odpovědi nebo neplatí vůbec? Já z toho byla celý den na nervy a stejně jsem si pak radši na metro koupila ještě i normální lístek. Ale teda prudilo mě to dost!

      Vymazat
    2. revizori po sdeleni tel. cisla uvidi, jestli jste SMSku poslaly nebo ne, pak je to jen na nich, jestli budou prudici, nebo uznaji technickou chybu (prece nemuzes nekde cekat hodiny nez prijde)

      Vymazat
    3. No, pokud vím, tak oficiální postoj DP je, že bez SMSky prostě nemáš nastupovat :/ jak je to ale s reklamacema, to se přiznám že nevím...

      Vymazat
    4. Já právě to oficiální prohlášení (nevstupovat bez jízdenky) četla, ale přijde mi to děsně nefér - já to poslala, a tím pádem i zaplatila a teď mám platit ještě pokutu??
      Každupádně jsem ráda, že jsem se nemusela s nikým hádat a příště si před cestou do Prahy budu střádat drobný... :)

      Vymazat
  2. A probírali jste to s Míšou, co se mu na tom posezení nelíbilo ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažila jsem se to z něj vytáhnout, nevím to úplně přesně, ale za sebe mám dojem, že mu vadilo, že není v centru pozornosti, netočí se to (jen) kolem něj a prostě se předváděl...

      Vymazat
    2. No to bylo vidět, prostě velký ženský chtěly krafat a to byla nuda, on se chtěl bavit taky...

      Vymazat
    3. ...já jsem jako dítě nebyla jiná, jen bych místo strhávání pozornosti asi po deseti minutách tahala mámu za rukáv, že se nudím a chci do hračkářství nebo na hřiště :))

      Vymazat
    4. Hmm, je fakt, že mu pak stačilo i jen pár minut na vyblbnutí v dětským koutku a byl v pohodě. Jsem to asi blbě odhadla, každopádně jsem doufala, že bude hodnější. A ne tak divokej. :)

      Vymazat
  3. Jsem přesvědčena, že Kryštof by se na jeho místě zachoval úplně stejně. Co je mu do nějakého adventního sezení dospělých, že jo? :-)))

    OdpovědětVymazat